Welpen Groep Één

De speltak

GroepsfotoGroepsfoto

Bij onze welpengroep staat alles in het teken van een leuke tijd voor de kinderen, maar natuurlijk ook voor de leiding. We staan tussen de kinderen in terwijl we spellen doen in het bos en op ons mooie terrein, of wanneer we een begin maken met het leren van de scoutingtechnieken.

Het is ons doel om de kinderen van 7 tot 10 jaar te begeleiden terwijl we ze zien opgroeien. Ze leren samenwerken in groepjes die nesten heten, en als ze een van de oudste in de groep zijn krijgen ze ook verantwoordelijkheid als Gids of als Helper.

Ons team bestaat uit 6 jonge mensen, waarvan het grootste deel al heel wat jaren op scouting zit. Hierdoor is er niet alleen leiding-ervaring maar ook jeugdlid-ervaring. We kunnen ons namelijk nog goed herinneren wat we zelf graag als kind deden en dit helpt ons om leuke programma’s te maken voor de welpen. We zijn een enthousiast team en proberen altijd gevarieerde, creatieve en uitdagende programma’s te maken die leuk zijn voor de kinderen terwijl ze ook iets leren. In onze groep is het natuurlijk altijd gezellig! Kinderen tussen de 7 en 10.5 zijn welkom om een keer te komen kijken. Neem ook eens een kijkje bij het kopje stafleden, om ons beter te leren kennen!

Stafleden

Het stafteam

• Teamleider Welpen Groep Één
    Marala (Lotte)
    Hoi, ik ben Lotte. Ik ben sinds 1998 lid van Scouting Stratum en sinds 2011 leiding bij de Welpen, waarvan sinds 2016 als teamleider. Ik heb Pedagogiek gestudeerd en ben nu werkzaam op een kinderopvang in Eindhoven. Wat zo leuk is aan scouting is het avontuur en de vrienden die je er maakt en nooit mee kwijtraakt.
    Rikki-Tikki-Tavi (Roel)
    Hoi, ik ben Roel of sinds 2015: Rikki-tikki-tavi. Buiten scouting studeer ik werktuigbouwkunde en handbal ik.

"Some people are worth melting for." - Olaf 2013
    Gelukkig staat de verwarming nooit aan bij Scouting Stratum.
    Rama (Simon)
    Hoi, mijn naam is Rama. Buiten de draaidagen om is het Simon. Ik studeer geneeskunde in Nijmegen en woon daar ook. Elk weekend kom ik weer even terug naar Eindhoven om gezellig met de welpen te draaien. Sinds 2016 ben ik leiding, maar ik loop al sinds 2003 rond op de blokhut van Scouting Stratum.
    Chikai (Jente)
    Hallo, ik ben Chikai en ik zit vanaf 2006 bij scouting. Ik ben sinds 2016 leiding bij de WGE. Ik studeer International Food and Agri business. Het leukste aan scouting vind ik de vrienden die je maakt en voor altijd zal houden.
  • Lotte Verheijden
    Teamleider Welpen Groep Één
  • Roel van Dijck
  • Simon van Ieperen