Visie Scouting Stratum

“Wij willen een springlevend Scouting Stratum zijn. Wij bieden een uitdagend spelaanbod, waardoor de jeugdleden zich met plezier kunnen ontwikkelen in de frisse buitenlucht. Dat doen we met respect en waardering voor elkaar, maar ook voor de wereld om ons heen. Er heerst een goede sfeer en daarom voelen mensen zich bij ons thuis.”

Wat is het groepsbestuur?

Het groepsbestuur is het besturend orgaan van de groep en draagt er zorg voor dat alles binnen de vereniging zo soepel mogelijk verloopt. Het groepsbestuur vertegenwoordigt de groep naar buiten, zoals naar de regio Scouting Eindhoven, maar bijvoorbeeld ook naar de pers. Over het algemeen worden de besluiten binnen de groep genomen door het groepsbestuur en de groepsraad (voor een groot deel de leiding van de groep). Het groepsbestuur ziet er op toe dat de genomen besluiten ook worden uitgevoerd. Het groepsbestuur en dus de groepsbestuursleden worden in functie gekozen door de groepsraad. Groepsbestuursleden zijn drie jaar in functie. Een bestuurslid mag maximaal 3 termijnen vervullen met een totaal van 9 jaar.

Ad van Best
    Vanaf het moment dat de drie toenmalige zelfstandige scoutinggroepen fuseerden in 1996 ben ik betrokken bij Scouting Stratum. En daarmee intensief betrokken bij de realisatie van de blokhut, archivering, geluidswal en eigen terrein als het leggen van een gezonde financiële basis. Een groep die hart heeft voor elkaar en daarin nog steeds groeiende is.
    Niels Klevant Groen
    Stef Tiersma
    Vanaf kleins af aan loop ik al rond bij Scouting Stratum. Dat is in ieder geval wat de meesten denken en zo voelt het ook wel een beetje, het is alleen niet zo. Mijn Scouting-roots liggen namelijk in Geldrop, waar ik welp ben geweest bij de NASG. Daarna heb ik een tijdje niets aan scouting gedaan en ben toen als welpenleiding bij Scouting Stratum terecht gekomen. Inmiddels ben ik via Verkennerstaf en blokhutbeheer doorgestroomd naar het groepsbestuur en mag ik me bezig houden met de financiën van de groep. Daar heb ik al een beetje mee kunnen oefenen in jongerencentrum 'JOEK' in Geldrop waar ik ook penningmeester ben geweest. Naast het bestuur houd ik me nog bezig met wat klusjes in en rond de blokhut en kook ik op weekenden, kampen en groepsactiviteiten. Als er dan nog wat tijd over is ga ik graag
    Groepsbegeleider
    Mark Timmermans
    Activiteitencoordinator
    Rob Jordans
    Mijn naam is Rob Jordans en sinds 2010 ben ik actief betrokken bij Scouting Stratum. Ik ben toen begonnen als staflid van de Verkenners Vlammende Vonk. Dit doe ik nog steeds met veel plezier. Door de jaren heen ben ik me bij steeds meer activiteiten gaan betrekken, hierdoor ben ik sinds oktober 2013 activiteiten coördinator van de groep geworden.
    Gebouwbeheerder
    Ruud Tiersma
    Materiaalbeheerder
    Michael van Lieshout
    Ik ben Michael van Lieshout. Sinds 2013 lid van deze groep als stamlid en als vrijwilliger. Ik ben bezig geweest als blokhutbeheerder (met o.a. veiligheid) en lid geweest van de materiaalcommissie. Nu ben ik als bestuurslid verantwoordelijk voor het materiaal, samen met 4 anderen vormen wij de materiaalcommissie. Als je vragen hebt over materiaal of ergens anders over loop een binnen of klamp me aan.